Door zaken op een andere manier te bekijken, vanuit een ander perspectief en door bestaande conventies los te kunnen laten, werken we iedere dag aan betere oplossingen.
Onze service omvat ook Recruitment Proces Outsourcing (RPO), waarbij u als opdrachtgever het recruitmentproces geheel of gedeeltelijk overdraagt aan Nazca. Bespaart u tijd, kosten en vergroot uw succeskans.
Nazca is gespecialiseerd in het leveren van professionals met een focus op resultaat. Met name op het gebied van Management, Finance, HR, Marcom, Procurement, ICT en Technology.
Nazca is een netwerkorganisatie die de behoeften van de zelfstandige, waardevolle professional faciliteert en hem of haar uitdaagt in een omgeving waarin delen veilig en vertrouwd is.

Cluster Bedrijfsvoering
De collega’s die binnen dit cluster werken, zorgen voor de solide bedrijfsvoering van de gemeente. Het cluster Bedrijfsvoering biedt de andere clusters informatie, kaderstelling, advies en ondersteuning op verschillende gebieden, van personeel en financiën tot juridische zaken. In totaal werken er 360 medewerkers bij het cluster bedrijfsvoering.

De klantvraag staat centraal bij het cluster Bedrijfsvoering. Van daaruit wordt aan een integrale oplossing gewerkt.

Opdracht
Als adviseur clusterdirecteur maak je onderdeel uit van het Bureau clusterdirecteur en val je rechtstreeks onder de directeur Bedrijfsvoering. Je bent de spin in het web binnen het cluster en verzorgt voor de directeur ondersteuning op diverse onderdelen. Daarvoor vervul je verschillende rollen:

Sparringpartner Directeur 
Je ondersteunt en adviseert de directeur Bedrijfsvoering bij de aansturing van het cluster. Dit betekent dat je voor de directeur een volwaardige en kritische sparringpartner bent. Vanuit die rol ondersteun, ontzorg, adviseer je de clusterdirecteur bij o.a. de doorontwikkeling van het cluster, de te volgen koers, strategische dossiers en de P&C-cyclus. Als adviseur clusterdirecteur ondersteun je de directeur bij in- en extern overleg op zowel bestuurlijk als ambtelijk niveau. Dit betekent dat je ook regelmatig aanwezig bent bij bestuurlijke overleggen, commissie- en raadsvergaderingen.

Beoordelaar van kwaliteit
Als adviseur clusterdirecteur beoordeel je samen met de kwaliteitsregisseur documenten die vanuit de verschillende taakvelden aan het clusterteam, directieteam, portefeuillehoudersoverleg, college en raad worden aangeboden. Naast een inhoudelijke toets let je daarbij met name op integraliteit, consistentie en bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt hierbij een signalerende rol op aspecten waarop bredere ontwikkeling en begeleiding gewenst is.

Secretaris managementteam BV 
Als secretaris van het managementteam van het cluster (het clusterteam) ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda, advies en reflectie op de agendapunten. Ook bewaak je, samen met de kwaliteitsregisseur, de lange termijnagenda (LTA) van het cluster en stem je die af met de LTA van de organisatie

Ambassadeur 
Vanuit jouw rol ben je een stevig ambassadeur voor het cluster Bedrijfsvoering. Je draagt de visie van het cluster uit en handelt daar ook naar. Dit betekent o.a. dat je een voorbeeldfunctie hebt op het gebied van integraal werken. Via periodiek overleg met de clusteradviseurs Ruimte, Beleid en Dienstverlening en de adviseurs van Bureau gemeentesecretaris zorg je voor een goede verbinding/afstemming met de andere clusters en draag je bij aan de integraliteit binnen de organisatie.

Projectleider
Tot slot initieer je specifieke clusterbrede en clusteroverstijgende projecten, voert deze in voorkomende gevallen uit en/of bewaakt deze. Je draagt zorg voor SMART-geformuleerde opdrachten namens de clusterdirecteur richting teammanagers, ontwikkelaars en/of projectleiders en bewaakt de opvolging en kwaliteit van clusterbrede initiële werkzaamheden.

Je profiel

 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau (bedrijfskunde, economie, financiën).
 • Aantoonbare werkervaring als Adviseur van het gemeentelijk management en bestuur inde afgelopen 2 jaar
 • Bij voorkeur beschik je over een afgeronde Wo bachelor/wo master-opleiding in de richting van Bedrijfskunde, Economie, Financiën
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Adviseur Bedrijfsvoering binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het vlak van gemeentelijke P&C
 • Aantoonbare werkervaring binnen een 100.000+ gemeente in de afgelopen 5 jaar

Competenties

 • Je denkt graag kritisch mee, je bent open en het ondersteunen/faciliteren van de directeur in de dagelijkse gang van zaken gaat je gemakkelijk af evenals het sparren over meer strategische zaken. 
 • De werkzaamheden vragen een brede blik en affiniteit met de diverse taakvelden die vallen onder Bedrijfsvoering.
 • Je hebt inzicht in de opgaven die er liggen en kunt deze goed vertalen naar de dagelijkse praktijk.
 • Naast bestuurlijke sensitiviteit, heb je financieel/economisch inzicht en werkt je nauwkeurig. Het werk vraagt dat je snel kan schakelen tussen verschillende taken en onderwerpen zonder het overzicht te verliezen.
 • Je haalt energie uit het oplossen van problemen. Uitgangspunt voor jou is daarbij hoe het resultaat wél bereikt kan worden, denken in oplossingen is jou niet vreemd en je durft door te pakken.
 • Je bent communicatief sterk en gericht op samenwerking en verbinding.

Interesse?

Reageer dan zo spoedig mogelijk met recent CV, een motivatie en twee relevante referenties naar Ronald Broekhuizen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel voor meer info met tel.: 06-13378768. 

Uit je CV blijkt duidelijk je ervaring zoals in het profiel beschreven. Je gaat bij het meesturen van de referenties akkoord dat de referentie mag worden geverifieerd door een bevoegde medewerker van de opdrachtgever.

Startdatum : z.s.m.
Duur : 6 maanden
Uren per week : 36 uur
Optie tot verlenging : ja
Locatie : Zuid Holland
CV eisen : Het CV is omgekeerd chronologisch en in het Nederlands gesteld. Het CV is maximaal 5 pagina's lang.
Bijzonderheden :  

© 2021 Nazca - Alle rechten voorbehouden